24.09.2018 Slovenija 15 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Triki, ki jih je dobro poznati

Zobno ščetko naj bi v povprečju menjali vsake tri mesece, takrat naj bi ji namreč potekel ’rok uporabe’. A namesto da svojo staro ščetko vržete v smeti, jo raje operite v pomivalnem stroju ali jo za nekaj minut potopite v vodo, ki jo nato zavrete, da se dezinficira. Še kako prav vam bo prišla!

Zobna ščetka

(Foto: iStock)

Zagotovo ste že kdaj zobno ščetko uporabili še za kaj drugega kot za umivanje zob, če ne drugega za čiščenje trdovratne umazanije, ki se je nabrala v težko dostopnih kotičkih. Poglejte, za kaj vse jo še lahko izkoristite!

Za čiščenje zelenjave

Zgornja plast korenaste zelenjave, recimo korenja, je sicer bogata z vitamini, a številni jo raje postrgajo, saj so prepričani, da je na njej preveč umazanije. Če tudi vi sodite med slednje, naslednjič raje uporabite kar zobno ščetko – tako boste lahko dodobra z zelenjave očistili večino pesticidov in umazanije. S ščetko lahko tudi uspešno odstranite ’nitke’ s koruze.

Za barvanje las

Če si v želji, da bi imeli vedno lepo in urejeno pričesko, hkrati pa prihranili stroške obiska frizerja, lase barvate doma, boste prav tako veseli ’pomoči’ zobne ščetke. Barvanje las ni ravno mačji kašelj in zna se zgoditi, da na kakšen pramen kar pozabimo, da o barvanju zgolj pramenov niti ne govorimo. Ščetka bo tako rešila obe težavi; z njo boste veliko lažje kot sicer nanesli barvo čisto pri lasišču, poleg tega pa bo barvanje pramenov veliko enostavnejše, barva pa bo bolj enakomerno porazdeljena.

Za piling ustnic

Na ščetko nanesite malce balzama za ustnice, nato pa nežno drgnite po ustnicah, da odstranite suho kožo. Za piko na i po opravljenem ’tretmaju’ ustnice namažite s hidratantnim sredstvom, da bodo znova mehke in voljne.

Za čiščenje ventilatorjev

Čiščenje ventilatorjev, predvsem v avtomobilu, ni ravno najbolj enostavno in tudi v tem primeru vam bo zobna ščetka prišla zelo prav, saj boste z njeno pomočjo dosegli tudi kotičke, ki so sicer zelo težko dostopni, pri tem pa vam ne bo treba niti odstraniti pokrova ventilatorja. Prav tako lahko ščetko uporabite za čiščenje opekača za kruh, ki marsikomu povzroča ’sive lase’, filtra v sušilniku za lase ter strgalnika.

Za čiščenje nakita

S pomočjo zobne ščetke ter kapljice sredstva za čiščenje bo vaš nakit znova zasijal.

Oceni članek

         
Ocena: 3,3 / 3

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
exyu 14.01.2018 17:31:29
za čiščenje vseh vrst brenkal-glasbil, tipkovnice, miške, fine elektronike, WC školjke, skritih kotičkov v hladilniku, šaluzij, raznih potenciometer gumbov, hladilnih reber procesorja, matičnih plošč, ter raznih PC kartic, tipkovnic na daljincih in tastatur in še in še... ;)
Več komentarjev